Dagindeling BSO

Buitenschoolse opvang is de vrije tijd van kinderen, daarom kiezen ze zelf de activiteiten die ze willen doen. Knutselen, computeren, workshops volgen, muziek, lezen, een spelletje doen, buiten spelen, of lekker uitrusten.

Voorschoolse opvang

De kinderen komen aan tussen zeven uur en acht uur en kunnen dan iets rustigs doen. Bijvoorbeeld kleuren, bouwen, spelletjes doen of lezen. De televisie en de computer blijven ’s morgens uit. Rond vijf over acht ruimen we samen op en maken we ons klaar om naar school te gaan.

Naschoolse opvang

Uit school halen we de jongere kinderen op en de oudere kinderen komen zelfstandig. We ontvangen ze met iets te drinken en fruit. De hele groep is dan gezellig bij elkaar. We besteden aandacht aan bijzondere gebeurtenissen, zoals verjaardagen of speciale belevenissen op school en thuis. Ook horen de kinderen aan welke leuke activiteit ze die dag kunnen meedoen.

Na het eten en drinken doen de kinderen die daar zin in hebben mee aan de activiteit van de dag, onder begeleiding van een pedagogisch medewerker. De andere kinderen doen wat zij leuk vinden, individueel of met elkaar. De inrichting van de groep, de speelmaterialen binnen en buiten zorgen voor een ruime keuze in mogelijkheden.

Lange naschoolse opvang

Op woensdag- en/of vrijdagmiddag vrij? Op die middagen bieden wij lange naschoolse opvang met lunch. We ontvangen de kinderen aan een gedekte tafel en eten samen. De dagindeling is vergelijkbaar met die van de gewone naschoolse opvang, met activiteiten en rustmomenten. Zo voorkomen we dat kinderen oververmoeid raken. Op de lange middagen is er tijd voor een extra activiteit, zoals het onderhouden van je eigen tuin, de speeltuin, de kinderboerderij.

Vakantieopvang

Tijdens de schoolvakanties bieden wij vakantieopvang van zeven uur ’s morgens tot halfzeven  ’s avonds. De dagindeling ziet er dan zo uit:

7.00 uur: Start van de opvang, vrij spelen
9.00 uur: Pauze om iets te eten en te drinken
10.00 tot 12.00 uur: Georganiseerde activiteit
12.00 tot 13.30 uur: Lunch
13.30 uur: Vrij spelen
14.30 uur: Pauze om iets te eten en te drinken
15.00 uur: Georganiseerde activiteit
16.30 uur: Vrij spelen en iets te eten en te drinken

Kinderen mogen zelf kiezen of ze meedoen aan de georganiseerde activiteit. Als ze liever iets anders doen, kan dat ook.

Uitstapjes in de vakantie

In de vakantie doen we bijzondere dingen. We maken uitstapjes, zoals een bezoek aan een kweker, een rondvaart, naar het bos, het strand of een speeltuin in de buurt! Dat gebeurt altijd in overleg met de ouders en wij maken de uitstapjes van tevoren bekend.