Dagindeling

Elke dag is anders. Knutselen, tekenen, ontdekken hoe het is om met andere kinderen te spelen − er is altijd iets te beleven bij Kindercentrum De Kleine Tuin. Maar het is ook fijn dat er structuur is. Dat is herkenbaar en dat voelt veilig. Daarom hebben we een vaste dagindeling (vanaf 18 maanden).

Dagindeling voor baby’s

Baby’s hebben hun eigen ritme. Zij bepalen dus grotendeels zelf hun dagindeling. De belangrijkste leidraad voor ons is wat u over het ritme van uw kind vertelt. Als de kinderen wakker zijn bieden wij diverse stimulerende activiteiten aan. Bij mooi weer gaan we wandelen of spelen wij in de tuin.

Bij Kindercentrum De Kleine Tuin bieden wij de mogelijkheid tot buitenslapen aan. Voor meer informatie over ons babyslaaphuis kunt u terecht bij onze pedagogisch medewerkers.

Dagindeling voor oudere kinderen

De oudere kinderen vanaf ongeveer achttien maanden hebben een vast dagprogramma. Wij starten om negen uur de dag met vers fruit. Vanaf tien uur bieden wij verschillende ontwikkelingsgerichte activiteiten aan hiermee stimuleren wij diverse ontwikkelingsgebieden. Na de lunch gaan de kinderen slapen of rusten. De kinderen die wakker blijven, hebben een rustig uurtje.

Op maandag, dinsdag en donderdag nuttigen wij de warme maaltijd rond vier uur. Op woensdag en vrijdag nuttigen wij de warme maaltijd tussen de middag.